Εταιρικό Προφίλ

Η EuroProtection Insurance & Reinsurance Brokers είναι πολυεθνικός Μεσίτης Ασφαλίσεων και Αντασφαλίσεων που εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, ιδρύθηκε το 1994 από τον Γεώργιο Παπαγιαννόπουλο, συνεχίζοντας ως Διευθύνων Σύμβουλος ένα 90ετές οικογενειακό ιστορικό στην ασφαλιστική αγορά.
Κατέχοντας ηγετική θέση στην αγορά για πολλά χρόνια, ως “wholesale broker”, ξεκινήσαμε τον Ιούλιο του 2017 στρατηγικές συνεργασίες με Ασφαλιστικές και Αντασφαλιστικές εταιρείες υψηλής αξιολόγησης (Α) αναπτύσσοντας μια σειρά εξειδικευμένων ασφαλιστικών προϊόντων που διανέμονται αποκλειστικά από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές της EuroProtection.
Η EuroProtection έχει αναπτυχθεί επιτυχώς στην Ελλάδα δημιουργώντας συνέργειες με σημαντικούς ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και μέσω ενός δικτύου περισσότερων από 1.300 ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στη χώρα, σε όλες τις κατηγορίες Ασφαλίσεων και με αποκλειστικά προϊόντα ασφάλισης αυτοκινήτων, με εξειδίκευση στην εκπροσώπηση ασφαλιστικών εταιρειών που λειτουργούν υπό το καθεστώς της Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών.
Η σημαντική εμπειρία που αποκτήθηκε με την πάροδο των ετών με ένα ρεκόρ εξυπηρέτησης έως και 300.000 πελατών σε ετήσια βάση, μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε έναν Όμιλο εταιρειών σε Ελλάδα, Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ και να ασφαλίζουμε επιχειρηματικούς κινδύνους διεθνών πελατών.
Το επιχειρηματικό μοντέλο της EuroProtection είναι προσαρμοσμένο στις βασικές λειτουργίες ασφαλιστικής εταιρείας, αξιοποιώντας την σημαντική της τεχνογνωσία και επιτυγχάνοντας οικονομίες κλίμακας.
Προσφέρει υπηρεσίες από την τεχνολογία της πληροφορίας μέχρι τις βασικές ασφαλιστικές διαδικασίες όπως η εκτίμηση και ανάληψη κινδύνων καθώς και η διαχείριση απαιτήσεων 24/7, λογισμικό και τηλεματική.
Επιπλέον, η ομάδα διαχείρισης περιλαμβάνει έμπειρους ασφαλιστικούς επαγγελματίες, με διευθυντικές θέσεις σε κορυφαίους ασφαλιστικούς ομίλους.
Αυτή η στρατηγική εταιρική συνεργασία θα περιλαμβάνει και άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες, με τη συνέργεια του στρατηγικών εταίρων της EuroProtection Brokers S.A.

Η EuroProtection δεν κατέχει μόνο εξέχουσα θέση στον ασφαλιστικό κλάδο, αλλά εμπράκτως αποδεικνύει την στήριξη της σε πρωτοβουλίες προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο συμπράττοντας σε δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με κορυφαία την συμμετοχή της ως αρωγό μέλος στον «Σύλλογος Θυάτειρα Διεθνής Ένωση Φίλων Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας», στον οποίο ο κ. Παπαγιαννόπουλος κατέχει την τιμητική θέση του Ιδρυτικού Προέδρου.

Ο ιδρυτής της εταιρείας

Ο ιδρυτής της Europrotection Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, με σπουδές στην Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και μετεκπαίδευση στα ασφαλιστικά στο Λονδίνο και την Βασιλεία, συνεχίζει μια οικογενειακή παράδοση με παρουσία στη διεθνή ασφαλιστική αγορά που ξεκινά το 1929, συμμετέχοντας σε εταιρείες του χρηματοοικονομικού τομέα που εδρεύουν στην Ελλάδα, την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Βουλγαρία και τις Η.Π.Α., που αποτέλουν έναν διεθνή όμιλο επιχειρήσεων στο χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και εκπροσώπησης αλλοδαπών ασφαλιστικών εταιρειών.

Επίσης στο Λονδίνο εδρεύει και η Advanced Integration (AI), εταιρεία με διεθνείς διακρίσεις σε έργα τεχνολογίας αυτοματισμού (Residential, Marine, Hotels, Commercial)  της οποίας ο κ. Παπαγιαννόπουλος είναι συνιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος.

Παράλληλα ο κ. Παπαγιαννόπουλος παρέχει υποστήριξη σε πρωτοβουλίες προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και ατομικά αλλά και στα πλαίσια δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ενώ κατέχει την τιμητική θέση του Ιδρυτικού Προέδρου στον οργανισμό «Σύλλογος Θυάτειρα, Διεθνής Ένωση Φίλων Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας».